KPN stopt ook met ondersteuning 2G

 In Nieuws

Het 2G netwerk in Nederland draait inmiddels tientallen jaren. Het is ooit begonnen als netwerk voor de eerste generatie mobiele telefoons. Het 2G-netwerk is gericht op spraak, niet op data.

Al snel gingen ook de leveranciers van technische apparatuur het netwerk gebruiken, zo ook Elseco. Wij gebruiken het 2G-netwerk zowel voor spraak als voor het doorgeven van de testresultaten van de spreek-luisterunits.

Kort geleden ontvingen wij het bericht van provider KPN dat zij, als laatste aanbieder van 2G, ook gaan stoppen met de ondersteuning van het 2G-netwerk. KPN garandeert ondersteuning tot en met 30 november 2025, daarna stopt het netwerk. Als reden geeft KPN aan dat het steeds meer moeite kost het 2G-netwerk veilig en efficiënt in de lucht te houden.

Wat betekent dit voor de klanten van Elseco?

Het besluit van KPN heeft twee gevolgen voor Elseco en haar klanten. Voor nieuw te plaatsen spreek-luisterunits zal Elseco vanaf heden altijd units plaatsen die ook via het 4G-netwerk kunnen functioneren; Voor bestaande spreek-luisterunits zal in veel gevallen een aanpassing gedaan moeten worden. Welke aanpassing het meest handig is, verschilt per type en leeftijd van uw units. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie, andersom zal Elseco de komende periode uitzoeken wat voor u de beste oplossing zal zijn en contact met u opnemen over de consequenties. In principe hoeft u op dit moment niets te doen.

Wat betekent dit voor andere spreek-luisterunits?

Het vervallen van het 2G netwerk heeft ook consequenties voor de spreek-luisterunits die niet bij Elseco in beheer zijn. In de meeste liften in Nederland zijn spreek-luisterunits gemonteerd die via het 2G-netwerk communiceren. Elseco heeft ook in deze situatie een oplossing. Wij horen graag van u!

Ook interessant

Wat is jouw mening? Of heb je een vraag?