Over ons

Over Elseco
Elseco personeel

Welkom bij Elseco!

Elseco is de enige onafhankelijke partij in Nederland die transparant verkregen informatie kan leveren over het presteren van uw liften en uw onderhoudsbedrijf. In combinatie met de nieuwste generatie lifttelefoons of de Digiseco 4G van Elseco bieden wij de mogelijkheid om op een zeer betrouwbare manier zelf uw liften te monitoren.

Spreek-/luistersystemen

ELSECO kan in elk type liftinstallatie een goed werkend spreek-/luistersysteem plaatsen. Het meest gebruikte type is op GSM-basis, maar ook analoog of VOIP is mogelijk. ELSECO test op dagelijkse basis of de spreek-/luisterverbinding goed werkt en heeft een eigen storingsdienst voor het verhelpen van storingen. U kunt als opdrachtgever zelf het verloop van de testen monitoren via onze website en in rapportages.

Digitaal liftboek

Het opslaan en terug kunnen zoeken van de digitale informatie in het lift logboek is een belangrijke functionaliteit die nu door het papieren liftboek wordt vervuld. Omdat wij daarnaast alle belangrijke documenten zoals schema’s, handleidingen en foto’s van de betreffende locatie aan de liftinstallatie op onze website kunnen koppelen is het digitale liftboek een feit.

Camerabewaking

Elseco levert camerasystemen voor de beveiliging van gebouwen en terreinen. Met de aanschaf van een professioneel camerasysteem van Elseco dat geheel naar uw wensen en op maat is samengesteld, bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit en service met deskundige installatie en onderhoud door professionele, gecertificeerde monteurs.

Monitoring van liften en andere installaties

Naar aanleiding van vragen van onze klanten zijn wij sinds 2010 buiten de spreek-/luisterverbinding ook het monitoren van liften gaan doen. Denkt u daarbij aan storingen, aankomst en vertrek van monteurs en het bijhouden van het aantal ritten dat een lift werkelijk rijdt. Deze informatie is voor de eigenaar ontsloten via onze website en in rapportages welke u zelf kunt bewerken.

Omdat een deel van onze klanten heeft aangegeven dat zij meer informatie wensen over de status van een lift tijdens of na een onderhoudsbeurt, reparatie of keuring hebben wij ons pakket uitgebreid met zogenaamde digitale logboek. De mensen die ter plekke bij de lift werkzaamheden verrichten vullen na afloop een beknopte maar voor de eigenaar belangrijke omschrijving van de werkzaamheden in in het digitale logboek. De informatie is direct voor de eigenaar te bekijken. Foto’s en aantekeningen kunnen worden gedeeld op deze wijze.

Onze mensen

Onze mensen

Bert

Bert
Directeur

Icoon werknemer

Yvonne
HR-mederwerker

Joost Denneman

Joost
Bedrijfsleider

Sylwia

Sylwia
Commercieel

Icoon Werknemer

Paul
Monteur

Alianne

Alianne
HR-manager

Dave 
Commercieel Binnendienst

Icoon Werknemer

Michel 
Chef monteur

Maron

Maron 
Servicedesk- / admin.

Maria

Maria 
Planner

Icoon werknemer

Esther
Admin. medewerker

Icoon werknemer

Willemijn 
Admin. medewerker

Icoon werknemer

Daniëlle 
Admin. medewerker

Erwin

Erwin
Monteur/teamleider

Robert
Technisch specialist

Icoon Werknemer

Wicky 
Technisch specialist

Icoon Werknemer

Mark
Monteur

Kees

Kees
Accountmanager

Icoon Werknemer

Jasper
Monteur

Icoon Werknemer

Arjan 
Monteur

Icoon werknemer

Pamela
Servicedesk/admin.

Icoon Werknemer

Rakesh
Monteur

Icoon Werknemer

Anthony
Monteur

Icoon Werknemer

Benjamin 
Technisch Specialist

Icoon Werknemer

Sjors
Monteur

Icoon Werknemer

André
Monteur

Icoon Werknemer

U kunt hier staan
Monteur

Werken bij Elseco

Vacature: Monteur spreek-luisterunits liften

Wij zijn op zoek naar meerdere (ervaren) liftmonteurs!

Elseco is specialist als het gaat om spreekluisterverbindingen en het aanleveren van data van de lift voor onze klanten. Transparantie is de sleutel van ons succes, zowel naar onze klanten als in de organisatie.

Onze monteurs plaatsen de door ons ontwikkelde spreekluisterverbinding en sluiten deze ook aan op de besturing van de lift.

Via ons webbased alarmcenter zien de klanten 24/7 de status van hun lift. Echter, om deze spreekluisterverbindingen te monteren en eventuele storingen daaraan op te lossen hebben we technische toppers nodig.

Wat wordt er van je verwacht:

 • MBO denk- en werkniveau
 • basiskennis electrotechniek
 • beheersing Nederlandse taal
 • individueel en in teamverband werken
 • beschik je over rijbewijs B
 • beschik je over VCA Basis of ben je bereid deze te halen
 • ben je een betrouwbare en prettige collega

Wat bieden wij jou:

 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • interne opleiding tot professional
 • zeer goed basissalaris
 • cao kleinmetaal
 • werken in een team van enthousiaste professionals
 • geen ploegen- en storingsdiensten

Locatie: Nederland
Salaris: in overleg
Type contract: Fulltime
Branche: Technisch

Heb jij daarom kwaliteit, verantwoordelijkheid en collegialiteit hoog in het vaandel staan? Beschik je over een praktische, klantgerichte instelling, goede contactuele vaardigheden en geen 9 tot 5 mentaliteit dan nodigen wij je graag uit om te reageren. Je hebt, of bent bezig met, een technische opleiding richting elektrotechniek, mechanische techniek, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.

Solliciteren bij Elseco

Herken jij je in één van deze profielen en spreken de werkzaamheden je aan? Solliciteer dan snel. Stuur je sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, naar alianne@elseco.nl.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Alianne Pruijs, 0613292198

Vacature: Monteur camerabewaking

Elseco werknemers plaatsen camerabewaking

Wij zijn op zoek naar meerdere (ervaren) monteurs!

Elseco is specialist als het gaat om spreekluisterverbindingen en het aanleveren van data van de lift voor onze klanten. Transparantie is de sleutel van ons succes, zowel naar onze klanten als in de organisatie. Deze transparantie laten we ook zien met onze camerasystemen, werkelijk niets ontgaat ons. Met ons camerasysteem, dat op afstand uit te lezen is, bedienen wij onze klanten in allerlei facetten van gebouwbeheer. Omdat wij steeds meer aanvragen vanuit onze klanten krijgen voor camerasystemen zijn wij op zoek naar een monteur die deze installatie van begin tot eind kan uitvoeren.

Dus, heb jij ervaring in het plaatsen van installatiewerk, is camerabewaking jou op het lijf geschreven en kun jij van opname naar montage naar oplevering het werk uitvoeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wordt er van je verwacht:

 • MBO 3 denk- en werkniveau
 • Ervaring in het monteren camerasystemen
 • Kennis van installatie- en elektrotechniek
 • Zelfstandig kunnen werken
 • Beheersing Nederlandse taal
 • Individueel en in teamverband werken
 • Beschik je over rijbewijs B
 • Beschik je over VCA Basis of ben je bereid deze te halen
 • Ben je een betrouwbare en prettige collega

Wat bieden wij jou:

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Interne opleiding tot professional
 • Zeer goed basissalaris
 • Persoonlijke eindejaar bonus
 • Cao metaal en techniek
 • Werken in een team van enthousiaste professionals
 • Geen storings- en weekenddiensten
 • Het allerleukste bedrijf om voor te werken!

Locatie: Nederland
Salaris: in overleg
Type contract: Fulltime
Branche: Technisch

Geschiedenis

Elseco meer dan 20 jaar actief op de Nederlandse markt voor liftbeveiliging en camerasystemen

Elseco is in het jaar 2000 ontstaan toen de oprichter de behoefte zag ontstaan om lifteigenaren op het gebied van spreekluisterverbindingen (de lifttelefoon) te ontzorgen. Te vaak werden liften afgekeurd vanwege een niet werkende spreekluisterverbinding. Een dergelijke afkeur leidde vervolgens tot een moeizame en tijdrovende samenwerking tussen het lift onderhoudsbedrijf, KPN en de telecominstallateurs, waarbij er vaak naar elkaar gewezen werd. Zo ontstond het huidige Elseco, met als unieke kwaliteit: Dé totaaloplossing voor uw alarmoproep installatie, bestaande uit het monteren, onderhouden & monitoren van hoogwaardige vrij programmeerbare alarmoproep installaties voor alle typen liften.

Waar staat de afkorting Elseco voor?

Elseco is een afkorting voor ELevator SEcurity COmpany. Maar Elseco betekent veel meer dan dat. Begonnen als een bedrijf wat vooral stond voor de veiligheid van de liftpassagiers door middel van een spreek-/luisterverbinding die altijd werkt, heeft Elseco zich ontwikkeld tot een bedrijf dat ook transparantie over het wel en wee van uw technische installaties is gaan betekenen. En dat als enige aanbieder in Nederland die niet op enige wijze aan de onderhoudsbedrijven is gelieerd.

Elseco’s specialisatie

Elseco is de toonaangevende Nederlandse specialist op het gebied van liftbeveiliging en camerabewaking. Elseco heeft zich gespecialiseerd in alarmoproep installaties in liften (lift telefoons). Voor elk type lift – KONE, OTIS, Schindler, Thyssen, Mitsubischi, Orona, Skylift en alle anderen – heeft Elseco een vrij programmeerbare lift beschikbaar. Elseco regelt, controleert en ontzorgt. Kwaliteit, functionaliteitsgarantie en betaalbaarheid gaan hand-in-hand.

Kwaliteit is veiligheid

Niet alleen levert en monteert Elseco alarmoproep installaties in liften maar voert ook volledige monitoring van uw lift telefoon uit. Dagelijks wordt de alarmoproep installatie op afstand volledig gecontroleerd. Preventief onderhoud en reparaties worden door onze eigen Elseco monteurs uitgevoerd. Op deze wijze garandeert Elseco een altijd werkende alarmoproep installatie. Hiermee voldoet u volledig aan de NEN-EN 81-28 normering, de meest stringente normering voor lifttelefoons.

MVO

Duurzaamheid

De monteurs van Elseco monteren elke dag allerlei materialen, zoals spreekluisterunits op liften of camerasystemen in gebouwen. Deze werkzaamheden leveren afval op. Uiteraard de verpakkingsmaterialen van de nieuwe spullen, maar ook de af te voeren gedemonteerde spullen. De monteurs van Elseco komen regelmatig op ons hoofdkantoor en leveren daar de materialen gescheiden in. Vanaf het hoofdkantoor worden de materialen door daartoe gecertificeerde bedrijven afgevoerd.

Tot voor enige jaren waren de Elseco spreekluisterunits van metaal en verhoudingsgewijs zwaar van gewicht. Door over te stappen op kunststof behuizingen is het gewicht van de units aanzienlijk verminderd. Dit heeft tot gevolg dat de bedrijfswagens minder zwaar beladen zijn.

De eerste elektrische auto’s hebben hun intrede gedaan in het wagenpark van Elseco. Diesel is bij de keuze van bedrijfswagens inmiddels geen optie meer.

De routes van de monteurs worden van tevoren gepland. Meestal doet onze monteur meerdere opdrachten op één dag. Onze planning bewaard de opdrachten met minder spoed, zoals accuwisselingen, totdat een monteur voor een andere opdracht in de buurt komt. Dit scheelt veel kilometers rijden.

Ons administratief proces is inmiddels geheel papierloos.

Mensenrechten

Unicef logo

Elseco is Business Buddie van Unicef geworden. Op deze wijze dragen wij bij aan een project in Ivoorkust, in de stad Abidjan. Hier spoelt elke dag 288.000 kilo plastic aan. Hiervan wordt slechts vijf procent verkocht voor recycling, vooral door vrouwen. Helaas levert dit hen veel te weinig op. Tegelijkertijd gaan in Ivoorkust 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school. Het plasticrecycling-programma `Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst´ van Unicef biedt hoop voor de toekomst van kinderen, jongeren en vrouwen in Ivoorkust.

UNICEF traint moeders en jongeren in het verzamelen, veilig opslaan en verwerken van plastic afval. Bij onze recyclingfabriek wordt plastic afval bij de vrouwen opgekocht voor een eerlijke prijs. De fabriek verwerkt het plastic afval tot bouwstenen, die we gebruiken voor de bouw van nieuwe klaslokalen. Meer info? Klik hier.

Zeker in relatie tot onze overstap van metalen naar kunststof behuizingen een toepasselijk project.

Elseco Unicef Bussiness Buddies
Wij werken voor
(Klant)referenties
 • Samenwerken is voor mij het sleutelwoord. Elseco is voor ons de partner voor liftmonitoring en beveiliging camera’s in onze gebouwen, dat betekend voor mij, luisterend, oplossingsgericht, duidelijkheid, en geen fratsen. Elseco professionals zonder bla bla.

  Ruud Kuiters Waterweg Wonen / Projectleider planmatig onderhoud
 • "Waterweg Wonen is een woningcorporatie, welke ruim 10.00 woningen beheerd met daarin >100 liften en een aantal beveiligingscamera’s. Elseco is voor ons de partner voor liftmonitoring en beveiliging camera’s in onze gebouwen, waar ik erg blij mee ben.

  Liftstatus

  Al onze liften zijn aangesloten op het Elseco liftmonitorsysteem, hierdoor zien wij op afstand wat de lift per direct doet, zoals: of de lift draait of stilstaat, hierdoor kunnen we op storing reageren en direct handelen. Of de storingstelefoon in de lift wel 100% operationeels is, wel voor u zo fijn als u door storing, jammer genoeg toch opgesloten zit. Het storingsoverzicht per lift op voorgaande datums. Herinnering aan de verplichte Liftkeuringen is deze nog actueel of verlopen, wel zo veilig voor u.

  Beveiliging | camerasystemen

  Ook zijn er bij vele gebouwen beveiligingscamera’s voor bewoners geplaatst door Elseco. Na aanvraag, wordt er eerst ter plaatse geluisterd vanuit de wens en de professionele mogelijkheden daartoe bezien, daarna zorgt Elseco voor een Plan van Aanpak met duidelijke locatie foto’s, begeleidende tekst en offerte. Indien deze beide door de aanvrager akkoord zijn, wordt binnen een korte afgesproken data overgegaan tot installeren van het geheel, uiteraard volgens de geldende APV regels. De gehele installatie wordt zonder gedoe geplaatst, eventueel door uitdagingen ter plaatse aangepast en compleet geïnstalleerd en zichtbaar gemaakt op het monitorsysteem.

  Partner

  Samenwerken is voor mij het sleutelwoord. Elseco is voor mij luisterend, oplossingsgericht, professionals zonder bla bla"

  Ruud Kuiters Waterweg Wonen / Projectleider planmatig onderhoud
 • Camera's in de lift "Grote complimenten voor jullie werk. Vanaf de voorbereiding tot het eindresultaat zijn wij super tevreden. Ook jullie monteurs, die net zo lang zijn doorgegaan tot het klaar was, verdienen een groot compliment. Zij waren zeer professioneel en heel prettig in de omgang. DANK JULLIE WEL."

  Philip TC Terras aan de Maas, Toren B
 • "Afgelopen week is onze nieuwe videointercom opgeleverd, zoals je ongetwijfeld weet is deze van Urmet en geleverd door Elseco. Alles is naar wens verlopen, naast dat de installatie goed werkt waren we ook erg onder de indruk van Elseco - ik heb louter positieve feedback van de buren gekregen. Zeer professioneel bedrijf en prettige medewerkers."

  Rob Ruig Bestuurder VvE J. Westerbaenstraat te Utrecht
 • 'De VvE Havenstaete2 Lelystad heeft een bel/video systeem aangeschaft bij Elseco, hierbij zijn wij deskundig geïnformeerd, en deze installatie is goed en vlot in ons appartement gebouw aangelegd. Ook de service na aanschaf is zeer klantvriendelijk.👍'

  Peter Kriek Voorzitter VvE Havenstaete 2 te Lelystad
 • 'Elseco is onze partner voor het aanbrengen en onderhouden van spreekluisterunits en monitoringssystemen voor de liften van onze appartementsgebouwen. Met de data die wij via Elseco ontvangen zorgen we er voor dat de liften juist onderhouden worden om zo de kans op storingen te beperken.'

  Menno de Goede Technisch Manager, Bouwinvest Residential Fund en Bouwinvest Healthcare Fund
 • Omdat wij als semi-overheid gebonden zijn aan Europese Aanbestedingen, kunnen onderhoudspartijen voor onze liftinstallaties elke 4 jaar wisselen. Daarmee zouden ook de spreek-luisterverbindingen periodiek moeten worden veranderd. Met de apparatuur van Elseco is dit niet nodig en daarmee vormen ze voor ons al jaren een constante en betrouwbare factor in het veilig gebruiken van onze liften.

  Joost van Mil Projectmanager onderhoud, Albeda Albeda College, MBO School, opleidingsinstituut
 • Portaal werkt al lange tijd met Elseco o.a. voor de spreek-luisterverbindingen in de liften en liftmonitoring. In veel complexen in onze regio’s Arnhem, Leiden, Utrecht, Amersfoort en Nijmegen hebben zij dit voor ons uitgevoerd. Omdat zij een prettige en betrouwbare partner zijn, werken we ook voor het aanbrengen van camerasystemen in onze regio’s veel met Elseco. Zij denken goed mee over de mogelijkheden die passen bij onze wensen en eisen.

  Rob Taal Adviseur Leefbaarheid Projecten, Portaal Portaal, woningcorporatie

Persoonlijk contact

Goede service

Snelle levering

Professionele afwerking