Over ons

Over Elseco
Elseco personeel

Welkom bij Elseco!

Elseco is de enige onafhankelijke partij in Nederland die transparant verkregen informatie kan leveren over het presteren van uw liften en uw onderhoudsbedrijf. In combinatie met de nieuwste generatie lifttelefoons of de Digiseco 4G van Elseco bieden wij de mogelijkheid om op een zeer betrouwbare manier zelf uw liften te monitoren.

Spreek-/luistersystemen

ELSECO kan in elk type liftinstallatie een goed werkend spreek-/luistersysteem plaatsen. Het meest gebruikte type is op GSM-basis, maar ook analoog of VOIP is mogelijk. ELSECO test op dagelijkse basis of de spreek-/luisterverbinding goed werkt en heeft een eigen storingsdienst voor het verhelpen van storingen. U kunt als opdrachtgever zelf het verloop van de testen monitoren via onze website en in rapportages.

Digitaal liftboek

Het opslaan en terug kunnen zoeken van de digitale informatie in het lift logboek is een belangrijke functionaliteit die nu door het papieren liftboek wordt vervuld. Omdat wij daarnaast alle belangrijke documenten zoals schema’s, handleidingen en foto’s van de betreffende locatie aan de liftinstallatie op onze website kunnen koppelen is het digitale liftboek een feit.

Camerabewaking

Elseco levert camerasystemen voor de beveiliging van gebouwen en terreinen. Met de aanschaf van een professioneel camerasysteem van Elseco dat geheel naar uw wensen en op maat is samengesteld, bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit en service met deskundige installatie en onderhoud door professionele, gecertificeerde monteurs.

Monitoring van liften en andere installaties

Naar aanleiding van vragen van onze klanten zijn wij sinds 2010 buiten de spreek-/luisterverbinding ook het monitoren van liften gaan doen. Denkt u daarbij aan storingen, aankomst en vertrek van monteurs en het bijhouden van het aantal ritten dat een lift werkelijk rijdt. Deze informatie is voor de eigenaar ontsloten via onze website en in rapportages welke u zelf kunt bewerken.

Omdat een deel van onze klanten heeft aangegeven dat zij meer informatie wensen over de status van een lift tijdens of na een onderhoudsbeurt, reparatie of keuring hebben wij ons pakket uitgebreid met zogenaamde digitale logboek. De mensen die ter plekke bij de lift werkzaamheden verrichten vullen na afloop een beknopte maar voor de eigenaar belangrijke omschrijving van de werkzaamheden in in het digitale logboek. De informatie is direct voor de eigenaar te bekijken. Foto’s en aantekeningen kunnen worden gedeeld op deze wijze.

Onze mensen

Onze mensen

Bert

Bert
Directeur

Yvonne
HR-medewerker

Joost
Salesmanager

Sylwia

Sylwia
Commerciële binnendienst

Icoon Werknemer man

Paul
Monteur

Alianne
HR-manager

Dave 
Commerciële binnendienst

Icoon Werknemer man

Michel 
Chef monteur

Maron 
Hoofd technische binnendienst

Ilona
Planner

Esther
Hoofd administratie

Willemijn 
Admin. medewerker

Icoon werknemer vrouw

Daniëlle 
Admin. medewerker

Erwin

Erwin
Monteur/teamleider

Robert
Technisch specialist

Icoon Werknemer man

Wicky 
Technisch specialist

Icoon Werknemer man

Mark
Monteur

Kees
Accountmanager

Icoon Werknemer man

Jasper
Monteur

Icoon Werknemer man

Arjan 
Monteur

Lillian
Operationeel manager

Icoon Werknemer man

Rakesh
Monteur

Icoon Werknemer man

Ton
Monteur

Rolando
Technisch binnendienst

Icoon Werknemer man

Jasper
Monteur

Saina
Planner

Icoon Werknemer man

Ali
Monteur

Icoon Werknemer man

Benjamin 
Chefmonteur

Icoon Werknemer man

Jorre
Monteur

Icoon Werknemer man

Duco
Monteur

Mike
Monteur

Icoon Werknemer man

U kunt hier staan 
Monteur

Werken bij Elseco

Vacature: Monteur elektrotechniek

Monteurs gezocht! 🔧

Tijd om je weekenden terug te claimen! Geen zin meer in storing- en weekenddiensten? Bij ons krijg je je weekenden terug om te schitteren in je andere belangrijke rollen: hobbyist, sociale vlinder en familieheld.

Ben jij klaar voor een boeiende carrière als monteur? Bij ons krijg je niet alleen de ruimte om te groeien, maar ook de begeleiding om je skills te ontwikkelen, met behulp van onze ervaren chefmonteur,Michel en hoofdmonteur Arjan

📜 Lezen van elektrische tekeningen van liften
👷‍♂️ Zelfstandig en veilig werken aan liften
🏢 Kennismaken met liften van binnen en buiten
🚨 Ontdekken wat er achter de alarmknop in de lift gebeurt
🔍 Leer verschillende soorten liften en hun werking kennen

Wat wordt er van je verwacht:

🎓 MBO 3 denk- en werkniveau
⚡ Basiskennis elektrotechniek (pre)
📖 Lezen van elektrische schema’s
💪 Zelfstandig met verantwoordelijkheidsgevoel
🚗 Rijbewijs B (vereist)
📜 VCA Basis en NEN-3140 (of bereid deze te halen)
🔍 VOG van minimaal 1 jaar oud

Wat bieden wij jou:

💰 Cao-conform salaris (cao Metaal en Techniek)
🏦 Aansluiting bij pensioenfonds PMT
🌟 Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
🎉 Persoonlijke eindejaar bonus
🚐 Goed uitgeruste werkbus
🚫 Geen storing- en weekenddiensten
👬 Werken in een hecht en gezellig team

Locatie: Nederland
Salaris: in overleg
Type contract: 32-40
Branche: Technisch

Solliciteren bij Elseco

Waar wacht je nog op? Solliciteer vandaag nog! Neem contact op met Alianne Pruijs, 0613292198 of stuur je CV naar hr@elseco.nl

Geschiedenis

Elseco meer dan 20 jaar actief op de Nederlandse markt voor liftbeveiliging en camerasystemen

Elseco is in het jaar 2000 ontstaan toen de oprichter de behoefte zag ontstaan om lifteigenaren op het gebied van spreekluisterverbindingen (de lifttelefoon) te ontzorgen. Te vaak werden liften afgekeurd vanwege een niet werkende spreekluisterverbinding. Een dergelijke afkeur leidde vervolgens tot een moeizame en tijdrovende samenwerking tussen het lift onderhoudsbedrijf, KPN en de telecominstallateurs, waarbij er vaak naar elkaar gewezen werd. Zo ontstond het huidige Elseco, met als unieke kwaliteit: Dé totaaloplossing voor uw alarmoproep installatie, bestaande uit het monteren, onderhouden & monitoren van hoogwaardige vrij programmeerbare alarmoproep installaties voor alle typen liften.

Waar staat de afkorting Elseco voor?

Elseco is een afkorting voor ELevator SEcurity COmpany. Maar Elseco betekent veel meer dan dat. Begonnen als een bedrijf wat vooral stond voor de veiligheid van de liftpassagiers door middel van een spreek-/luisterverbinding die altijd werkt, heeft Elseco zich ontwikkeld tot een bedrijf dat ook transparantie over het wel en wee van uw technische installaties is gaan betekenen. En dat als enige aanbieder in Nederland die niet op enige wijze aan de onderhoudsbedrijven is gelieerd.

Elseco’s specialisatie

Elseco is de toonaangevende Nederlandse specialist op het gebied van liftbeveiliging en camerabewaking. Elseco heeft zich gespecialiseerd in alarmoproep installaties in liften (lift telefoons). Voor elk type lift – KONE, OTIS, Schindler, Thyssen, Mitsubischi, Orona, Skylift en alle anderen – heeft Elseco een vrij programmeerbare lift beschikbaar. Elseco regelt, controleert en ontzorgt. Kwaliteit, functionaliteitsgarantie en betaalbaarheid gaan hand-in-hand.

Kwaliteit is veiligheid

Niet alleen levert en monteert Elseco alarmoproep installaties in liften maar voert ook volledige monitoring van uw lift telefoon uit. Dagelijks wordt de alarmoproep installatie op afstand volledig gecontroleerd. Preventief onderhoud en reparaties worden door onze eigen Elseco monteurs uitgevoerd. Op deze wijze garandeert Elseco een altijd werkende alarmoproep installatie. Hiermee voldoet u volledig aan de NEN-EN 81-28 normering, de meest stringente normering voor lifttelefoons.

Uitbreiding naar België

Sinds 2020 heeft Elseco ook een kantoor in Brugge voor het bedienen van de Belgische markt. Neemt u gerust contact op met onze Belgische collega’s voor meer informatie.

MVO

Duurzaamheid

De monteurs van Elseco monteren elke dag allerlei materialen, zoals spreekluisterunits op liften of camerasystemen in gebouwen. Deze werkzaamheden leveren afval op. Uiteraard de verpakkingsmaterialen van de nieuwe spullen, maar ook de af te voeren gedemonteerde spullen. De monteurs van Elseco komen regelmatig op ons hoofdkantoor en leveren daar de materialen gescheiden in. Vanaf het hoofdkantoor worden de materialen door daartoe gecertificeerde bedrijven afgevoerd.

Tot voor enige jaren waren de Elseco spreekluisterunits van metaal en verhoudingsgewijs zwaar van gewicht. Door over te stappen op kunststof behuizingen is het gewicht van de units aanzienlijk verminderd. Dit heeft tot gevolg dat de bedrijfswagens minder zwaar beladen zijn.

De eerste elektrische auto’s hebben hun intrede gedaan in het wagenpark van Elseco. Diesel is bij de keuze van bedrijfswagens inmiddels geen optie meer.

De routes van de monteurs worden van tevoren gepland. Meestal doet onze monteur meerdere opdrachten op één dag. Onze planning bewaard de opdrachten met minder spoed, zoals accuwisselingen, totdat een monteur voor een andere opdracht in de buurt komt. Dit scheelt veel kilometers rijden.

Ons administratief proces is inmiddels geheel papierloos.

Wij werken voor
(Klant)referenties
 • Samenwerken is voor mij het sleutelwoord. Elseco is voor ons de partner voor liftmonitoring en beveiliging camera’s in onze gebouwen, dat betekend voor mij, luisterend, oplossingsgericht, duidelijkheid, en geen fratsen. Elseco professionals zonder bla bla.

  Ruud Kuiters Waterweg Wonen / Projectleider planmatig onderhoud
 • "Waterweg Wonen is een woningcorporatie, welke ruim 10.00 woningen beheerd met daarin >100 liften en een aantal beveiligingscamera’s. Elseco is voor ons de partner voor liftmonitoring en beveiliging camera’s in onze gebouwen, waar ik erg blij mee ben.

  Liftstatus

  Al onze liften zijn aangesloten op het Elseco liftmonitorsysteem, hierdoor zien wij op afstand wat de lift per direct doet, zoals: of de lift draait of stilstaat, hierdoor kunnen we op storing reageren en direct handelen. Of de storingstelefoon in de lift wel 100% operationeels is, wel voor u zo fijn als u door storing, jammer genoeg toch opgesloten zit. Het storingsoverzicht per lift op voorgaande datums. Herinnering aan de verplichte Liftkeuringen is deze nog actueel of verlopen, wel zo veilig voor u.

  Beveiliging | camerasystemen

  Ook zijn er bij vele gebouwen beveiligingscamera’s voor bewoners geplaatst door Elseco. Na aanvraag, wordt er eerst ter plaatse geluisterd vanuit de wens en de professionele mogelijkheden daartoe bezien, daarna zorgt Elseco voor een Plan van Aanpak met duidelijke locatie foto’s, begeleidende tekst en offerte. Indien deze beide door de aanvrager akkoord zijn, wordt binnen een korte afgesproken data overgegaan tot installeren van het geheel, uiteraard volgens de geldende APV regels. De gehele installatie wordt zonder gedoe geplaatst, eventueel door uitdagingen ter plaatse aangepast en compleet geïnstalleerd en zichtbaar gemaakt op het monitorsysteem.

  Partner

  Samenwerken is voor mij het sleutelwoord. Elseco is voor mij luisterend, oplossingsgericht, professionals zonder bla bla"

  Ruud Kuiters Waterweg Wonen / Projectleider planmatig onderhoud
 • Camera's in de lift "Grote complimenten voor jullie werk. Vanaf de voorbereiding tot het eindresultaat zijn wij super tevreden. Ook jullie monteurs, die net zo lang zijn doorgegaan tot het klaar was, verdienen een groot compliment. Zij waren zeer professioneel en heel prettig in de omgang. DANK JULLIE WEL."

  Philip TC Terras aan de Maas, Toren B
 • "Afgelopen week is onze nieuwe videointercom opgeleverd, zoals je ongetwijfeld weet is deze van Urmet en geleverd door Elseco. Alles is naar wens verlopen, naast dat de installatie goed werkt waren we ook erg onder de indruk van Elseco - ik heb louter positieve feedback van de buren gekregen. Zeer professioneel bedrijf en prettige medewerkers."

  Rob Ruig Bestuurder VvE J. Westerbaenstraat te Utrecht
 • 'De VvE Havenstaete2 Lelystad heeft een bel/video systeem aangeschaft bij Elseco, hierbij zijn wij deskundig geïnformeerd, en deze installatie is goed en vlot in ons appartement gebouw aangelegd. Ook de service na aanschaf is zeer klantvriendelijk.👍'

  Peter Kriek Voorzitter VvE Havenstaete 2 te Lelystad
 • 'Elseco is onze partner voor het aanbrengen en onderhouden van spreekluisterunits en monitoringssystemen voor de liften van onze appartementsgebouwen. Met de data die wij via Elseco ontvangen zorgen we er voor dat de liften juist onderhouden worden om zo de kans op storingen te beperken.'

  Menno de Goede Technisch Manager, Bouwinvest Residential Fund en Bouwinvest Healthcare Fund
 • Omdat wij als semi-overheid gebonden zijn aan Europese Aanbestedingen, kunnen onderhoudspartijen voor onze liftinstallaties elke 4 jaar wisselen. Daarmee zouden ook de spreek-luisterverbindingen periodiek moeten worden veranderd. Met de apparatuur van Elseco is dit niet nodig en daarmee vormen ze voor ons al jaren een constante en betrouwbare factor in het veilig gebruiken van onze liften.

  Joost van Mil Projectmanager onderhoud, Albeda Albeda College, MBO School, opleidingsinstituut
 • Portaal werkt al lange tijd met Elseco o.a. voor de spreek-luisterverbindingen in de liften en liftmonitoring. In veel complexen in onze regio’s Arnhem, Leiden, Utrecht, Amersfoort en Nijmegen hebben zij dit voor ons uitgevoerd. Omdat zij een prettige en betrouwbare partner zijn, werken we ook voor het aanbrengen van camerasystemen in onze regio’s veel met Elseco. Zij denken goed mee over de mogelijkheden die passen bij onze wensen en eisen.

  Rob Taal Adviseur Leefbaarheid Projecten, Portaal Portaal, woningcorporatie

Persoonlijk contact

Goede service

Snelle levering

Professionele afwerking